Äänestykset 2021

BBPediasta

Tuotanto pyrkii myös kaudella 2021 manipuloimaan äänestystä.

Asukkaiden nimeämiset viikko 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisellä viikolla asuakkaat jakautuivat neljään eri ryhmään. Keltaisen ryhmän muodostivat Pippa, Pekka, Aki ja Anssi, punaisen puolestaan Sanni, Sami, Minna ja Katja. Taavi, Melody, Juhani ja Jasmiina edustivat sinistä ryhmää, kun vihreän ryhmän kokoonpanoon kuuluivat Ville, Laura R, Laura L ja Lasse.

Asukkaat saivat neuvotella keskenään ja valita yhden ryhmän, jotka olivat turvassa ensimmäisen viikon häätöäänestyksestä. Asukkaat valitsivat vihreän ryhmän turvaan. Asukkaiden turvaan valitsema ryhmä sai tehtäväkseen päättää, minkä toisen ryhmän jäsenet puolestaan joutuvat tämän viikon häätöäänestykseen.

Vihreä ryhmä päätyi valitsemaan keltaisen ryhmän häätöäänestykseen eli Pippa, Pekka, Aki ja Anssi olivat ensimmäisellä viikolla häätöäänestyksessä.

Asukkaiden nimeämiset viikko 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minna* Sanni* Sami* Taavi* Anssi Laura L Juhani Jasmiina Katja Aki Pekka Lasse Melody Laura R Ville
Jasmiina 2 1
Lasse 2 1
Juhani 2 1
Aki 1 2
Pekka 2 1
Sanni 2 1
Minna 2 1
Melody 1 2
Sami 1 2
Taavi 2 1
Laura L 2 1
Ville 2 1
Laura R 2 1
Katja 2 1
Anssi 1 2
10 8 6 5 3 3 2 2 2 1 1 1 1 0 0

* = Häädössä

Asukkaiden nimeämiset viikko 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sami* Pekka* Sanni* Laura L* Katja* Taavi Juhani Lasse Jasmiina Aki Anssi Melody Laura R Ville
Pekka 1 2
Lasse 1 2
Taavi 1 2
Sami 2 1
Ville 2 1
Juhani 1 2
Melody 2 1
Jasmiina 2 1
Sanni 2 1
Laura L 2 1
Katja 1 2
Anssi 1 2
Aki 1 2
Laura R 1 2
8 6 5 5 2 5 4 4 2 1 0 0 0 0

* = Häädössä

Perjantaiaamu alkoi heti nimeämisillä. Perjantai-iltapäivällä Big Brother järjesti asukkaille Silent Disco - nimeämiskilpailun. Kilpailussa tuli tanssia kuulokkeet ja lasit silmillä niin kauan kuin jaksaa ja pisimpään tanssinut asukas on voittaja. Voittajan tuli valita yhden häätöäänestykseen nimetyn asukkaan ja pelastaa tämä äänestykseltä. Poistetun asukkaan tilalle voittajan tulee asettaa yksi uusi asukas, joka joutui suoraan häätöäänestykseen. Kilpailun voitti Taavi, joka jaksoi tanssia melkein 11 tuntia putkeen. Taavi pelasti itsensä ja valitsi Katjan tilalleen häätöäänestykseen.

Asukkaiden nimeämiset viikko 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Big Brother -talossa ei tällä viikolla jaettu nimeämispisteitä perinteiseen tapaan. Sen sijaan katsojat saivat vallan ja päättivät, ketkä asukkaista joutuivat häätöäänestykseen, jonka lopputuloksen päättivät asukkaat itse.

Lauantaina käynnistyvässä äänestyksessä olivat mukana kaikki talon asukkaat, ja katsojat pääsivät äänestämään suosikkiasukastaan. Kaksi vähiten ääniä saanutta asukasta päätyi lopulta nimetyiksi.

Sunnuntain suoran häätöäänestyksen alkupuolella seitsemän eniten ääniä saanutta asukasta pääsi turvaan ja vain heillä oli äänioikeus lopullisessa häädössä. Eli vain nämä seitsemän turvaan päässyttä asukasta valitsivat lopussa kumpi vähiten ääniä saaneista häädettiin. Kuusi muuta asukasta jatkoivat äänestyksessä lähetyksen loppuun saakka, jolloin selvisi, ketkä kaksi asukasta joutuivat lopulliseen häätöäänestykseen.

Sunnuntain häätölähetyksen päätteeksi, turvaan päässeet asukkaat (Katja, Taavi, Sami, Pekka, Aki, Lasse ja Sanni) häätivät toisen näistä kahdesta vähiten katsojaääniä saaneesta asukkaasta (Melody ja Laura R) kotimatkalle – aivan face to face! Turvaan päässeet asukkaat antoivat Melodylle 2 ääntä ja Lauralle 5 ääntä, jolloin Laura häädettiin neljäntenä talosta.

Sunnuntaina Big Brother -talo sai myös kolme uutta asukasta, Maiju, Noora ja Samir!

Asukkaiden nimeämiset viikko 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uudet asukkaat Maiju, Noora ja Samir saivat tällä viikolla vallan päättää, ketkä viisi alkuperäistä talon asukasta joutuu häätöäänestykseen. He valitsivat Sannin, Katjan, Jasmiinan, Pekan ja Samin.

Tuotanto pyrkii myös kaudella 2021 manipuloimaan äänestystä, joka tuli ilmi tällä kertaa niin, että sunnuntain tuplahäädöstä ilmoitettiin vasta häätöpäivänä vaikka äänestys alkoi jo aiemmin sillä viikolla.

Asukkaiden nimeämiset viikko 6[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällä viikolla ei ole taaskaan normaaleja nimeämisiä. Asukkaat jakautuivat maanantaina kahteen joukkueeseen: punaiseen ja siniseen joukkueeseen. Katsojat ovat saaneet äänestää, kenestä kahdesta asukkaasta he haluavat joukkueille kapteenit. Eniten katsojaääniä saaneet asukkaat olivat Jasmiina ja Taavi. Kapteenit valitsivat vuorotellen yhden asukkaan joukkueeseensa. Ensimmäisten valintojen oli kohdistuttava uusiin asukkaisiin.

Punaisen joukkueen muodostavat Jasmiina, Samir, Maiju, Pekka, Anssi, Ville ja Sami. Sinisessä joukkueessa on puolestaan Taavi, Noora, Lasse, Juhani, Melody ja Aki.

Asukkaat kilpailevat tällä viikolla erilaisissa aisteihin liittyvissä tehtävissä. Molemmat joukkueet keräävät jokaisesta kilpailusta joukkuekohtaisia pisteitä. Sininen joukkue voitti pistein 204 - 202 ja olivat näin turvassa häädöltä. Punainen joukkue voitti puolestaan kauppatehtävän ja saivat 100sec kauppa-aikaa omalle joukkueelleen.

Punainen joukkue osallistui nimeämiskilpailuun, jossa joukkueen jäsenet mittelöivät toisiaan vastaan. Kilpailussa asukkaiden tehtävänä on etsiä neuloja heinäsuovasta. Eniten neuloja löytänyt asukas pääsee vaikuttamaan siihen, ketkä joukkueen jäsenistä pelastuvat häätöäänestykseltä.

Anssi voitti nimeämiskilpailun löytäessään 11 neulaa ja pelastaa Pekan ja Villen häätöäänestykseltä, jolloin itsensä lisäki Jasmiina, Samir, Maiju ja Sami joutuivat häätöäänestykseen.

Asukkaiden nimeämiset viikko 7[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joukkuejako jatkuu vielä tälläkin viikolla samoilla kokoonpanoilla. Punaisen joukkueen muodostavat Jasmiina, Samir, Pekka, Anssi, Ville ja Sami. Sinisessä joukkueessa on puolestaan Taavi, Noora, Lasse, Juhani, Melody ja Aki.

Viikon ajan joukkueet ottavat mittaa toisistaan "Titaanien taisto" -viikkotehtävässä joka sisältää erilaisia voimaa, kestävyyttä ja sitkeyttä vaativia päiväkilpailuja. Päiväkilpailuissa kerätään joukkuekohtaista etumatkaa perjantaina käytävään loppukilpailua varten. Loppukilpailun voittaneen joukkueen jäsenet nimeävät tällä viikolla asukkaita häätöäänestykseen. He saavat antaa nimeämispisteensä kelle tahansa asukkaalle.

Punainen joukkue voitti viimeisen kisan ja saavat ainoana joukkueena nimetä asukkaita häätöön tällä viikolla.

Taavi Juhani Noora Aki Lasse Melody
Jasmiina 2 1
Pekka 2 1
Anssi 1 2
Samir 1 2
Ville 2 1
Sami 2 1
7 6 4 1 0 0

Asukkaiden nimeämiset viikko 8[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

* = Häädössä

Asukkaiden nimeämiset viikko 9[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

* = Häädössä

Asukkaiden nimeämiset viikko 10[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

* = Häädössä

Asukkaiden nimeämiset viikko 11[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

* = Häädössä

Asukkaiden nimeämiset viikko 12[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

* = Häädössä