Lue saatana Opintoputki-blogia ja katso lähin alkoholinmyyntipaikka viinasivulta!

Murhaajapeli

Kohteesta BB-Pedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Murhaajapeliä on pelattu kauden 2011 BB-talossa.

Pelin tavoite:

Siviilit yrittävät saada kiinni murhaajat (3kpl), ennen kuin murhaajat tappavat siviilit. Lääkärit (2 kpl) yrittävät pelastaa siviileja ja sheriffit (2 kpl) saada murhaajia kiinni. Murhaajat voittavat, mikäli murhaajia on pelissä enemmän kuin muita pelaajia. Murhaajat häviävät, kun kaikki murhaajat on saatu kiinni.


Pelin valmistelu:

Yksi henkilö valitaan vetäjäksi ja muut pelaajat istuvat rinkiin. Pelaajat laittavat silmät kiinni ja vetäjä valitsee ensin kolme murhaajaa koskettamalla valitsemiaan pelaajia. Tämän jälkeen vetäjä valitsee 2 lääkäriä ja 2 sheriffiä. Muut pelaajat ovat siviilejä.


Pelin kulku:

Vetäjä ilmoittaa, että saapuu yö ja murhaajat voivat avata silmänsä. Muut pitävät silmät kiinni ja murhaajat valitsevat yhden pelaajista tapettavaksi. Murhaajat sulkevat silmänsä ja vetäjä antaa lääkäreille luvan avata silmät. Lääkärit valitsevat yhden pelaajista, jonka haluvat pelastaa. Tämän jälkeen lääkärit sulkevat silmänsä ja vetäjä antaa sheriffeille luvan avata silmät. Sheriffit valitsevat yhden pelaajista, jota epäilevät murhaajaksi.

Yön jälkeen saapuu aamu ja kun vetäjä antaa luvan, kaikki avaavat silmänsä. Jos lääkärit valitsivat pelaajan, jota murhaajat eivät valinneet, murhaajien valitsema pelaaja kuolee ja hän poistuu pelistä. Kuollut pelaaja ei saa osallistua peliin mitenkään. Jos lääkärit sen sijaan valitsivat pelaajan, jonka murhaajat valitsivat, kukaan ei kuole. Jos sheriffit valitsivat pelaajan, joka on murhaaja, poistuu murhaaja pelistä, eikä hän saa enää osallistua peliin.

Tämän jälkeen kaikki pelaajat osallistuvat keskusteluun, jossa jokainen saa antaa mielipiteensä siitä, ketkä pelaajista ovat murhaajia. Yksi pelaajista valitaan ja tapetaan. Siviilien tavoitteena on löytää oikea murhaaja siviileiden, lääkäreiden ja sheriffien joukosta. Puheenvuoron aikana pelaajat saavat valehdella. Esim. murhaaja voi valehdella olevansa sheriffi hämätäkseen muita. Vakuuttavuus on siis valtti pelissä. Huonot valehtelijat jäävät pian kiinni.

Tappamisen jälkeen tulee uusi yö ja kierros alkaa alusta. Näin edetään, kunnes kaikki murhaajat on saatu kiinni tai murhaajia on pelissä enemmän kuin muita pelaajia.