Big Brother 2019

BBPediasta

Viiden vuoden tauon jälkeen BB on taas täällä ja ainakin alkuun katsojamäärät ovat hurjia. Ilmeisesti tauko on tehnyt ohjelmalle hyvää. Myös casting vaikuttaa hyvin onnistuneelta, kun julkisuustyrkkyjen ja kiintiömaahanmuuttajien sijaan taloon on saatu oikeasti kiinnostavia persoonia ympäri maata. Heti ensimmäisenä päivänä keskustelut pyörivät vilkkaasti homoilussa ja uskonnossa.

Tällä kaudella BB-tuottajana toimii median monitoimimies Petteri Ahomaa. Ahomaa on työskennellyt kaikilla suurilla suomalaisilla tv-kanavilla mm. uutisankkurina, urheilun studioisäntänä, selostajana ja lukuisten viihdeohjelmien juontajana ja tuottajana.Muina tuottajina nähdään Jupe Tuomola ja Eveliina Pitkänen. Tuomola on toiminut Big Brotherissa aiemmin BB Extran tuottajana kaudella 2007.

Big Brotherin uusi pääohjaaja on Janne Virtanen. Virtanen on näytellyt lukuisissa suomalaisissa tv-sarjoissa ja elokuvissa ja hän oli myös Uusi päivä -tv-ohjelman pääohjaaja.

Käsikirjoitustiimistä nousee esiin mielenkiintoinen nimi, Cristal Snow. BB-faniksi tunnustautunut Snow on itsekin juontanut Big Brotherissa, kun hän juonsi BB Extraa kaudella 2012. Muita BB-käsikirjoittajia ovat Vappu Soppela ja Lauri Haukkamaa.

Big Brotherin lähetyksiä Jimillä juontavat Kimmo Vehviläinen, Alma Hätönen ja Elina Kottonen.

BB-talo sijaitsee Kauppakeskus Redissä, yhden tulevan tornitalon kellarissa. Korkeus meren pinnasta on noin 30 metriä. BB-talon tehtäväalue näkyy livekamerassa. Sisätiloihin voi tutustua virtuaalikierroksella.

Talon sisustuksen on suunnitellut ja toteuttanut Make. Asukkaat kutsuvat talon päiväkirjahuonetta siivouskomeroksi, tai lyhyesti vain komeroksi.


Tietoja tehtävistä Ajankohtaista -sivulla Tietoja asukkaista Asukkaat -sivulla.

Parempi pohjapiirrustus

Tuottaja vastaa katsojien kysymyksiin.

Huonompi pohjapiirustus