Äänestykset 2022

BBPediasta

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudella 2022 kaikki on toisin, joten myös äänestykset ovat ihan sekaisin. Kausi on jaettu kolmeen osaan. Osa 1 on alkukarsinnat. Joka viikko (ensimmäistä lukuunottamatta) lähtee kaksi ja saapuu neljä asukasta.

Ensimmäinen häätö on keskiviikkoisin ja siinä asukkaat häätävät itse vaihtoehdoista, jotka saa valita kun voittaa kilpailun. Sitten on nimeämiset, joiden perusteella valituista katsojat häätävät sunnuntaina.

Äänestystulokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sunnuntaihäätö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viikko 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Torstaisen nimeämiskilpailun voittanut Heidi pääsi vaikuttamaan nimeämisten lopputulokseen. Hän valitsi yhdessä Ruzbehin kanssa BB-talon neuvotteluhuoneessa Kirsin neljänneksi mukaan häätöäänestykseen.

Daiyana* Tuula* Ruzbeh* Kirsi* Heidi Laura Nabaz Sofia Reeo Merve Miikka
Daiyana 2 1
Heidi 1 2
Kirsi 2 1
Laura 1 2
Merve 2 1
Miikka 2 1
Nabaz 2 1
Reeo 2 1
Ruzbeh 2 1
Sofia 2 1
Tuula 2 1
9 8 7 2 3 3 1 0 0 0 0

* = Häädössä

Viikko 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Torstainen nimeämiskilpailu päättyi Big Brotherin päätöksellä tasapeliin Aleksin ja Heidin välillä. Aleksi ja Heidi pääsivät vaikuttamaan nimeämisten lopputulokseen ja he päättivät yhdessä BB-talon neuvotteluhuoneessa vaihtaa Heidin tilalle Miikan neljänneksi mukaan häätöäänestykseen.

Ruzbeh* Heidi Tuula* Jerry* Reeo Laura Miikka* Sofia Nabaz Aleksi Merve Kirsi Mia
Jerry 2 1
Heidi 2 1
Kirsi 2 1
Laura 1 2
Merve 2 1
Miikka 1 2
Nabaz 1 2
Reeo 2 1
Ruzbeh 1 2
Sofia 2 1
Tuula 2 1
Mia 1 2
Aleksi 2 1
11 9 9 6 3 1 0 0 0 0 0 0 0

* = Häädössä

Viikko 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimeämiskilpailuun saivat osallistua tällä kertaa vain nimeämispisteitä saaneet asukkaat. Nimeämisten tuloksena yhteensä yhdeksän asukasta oli saanut nimeämispisteitä. Uudet asukkaat Milla ja Karvan saivat valita neuvotteluhuoneessa kuka yhdeksästä nimeämispisteitä saaneesta asukkaasta ei osallistu nimeämiskilpailuun ja he päättivät valita Kirsin.

Nimeämiskilpailun voitti lopulta Laura, joka valitsi Merven kanssaan neuvotteluhuoneeseen. Laura sai valita kaksi asukasta kuudesta, jotka poistetaan häätöäänestyksestä ja päätti valita Heidin ja Aleksin.

Kirsi* Salla* Heidi Mathias* Tuula* Aleksi Laura Sofia Nabaz Merve Reeo Miikka Milena Mia Karvan Milla
Mathias 2 1
Reeo 2 1
Milena 2 1
Miikka 1 2
Aleksi 2 1
Nabaz 2 1
Mia 2 1
Sofia 1 2
Kirsi 2 1
Karvan 2 1
Laura 1 2
Merve 2 1
Salla 2 1
Heidi 1 2
Milla 2 1
Tuula 2 1
13 11 9 4 4 4 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0

* = Häädössä

Viikko 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edellisviikkoisessa huutokaupassa ylimääräiset nimeämispisteet itselleen huutanut Tuula sai antaa kaksi kertaa 2+1 ääntä, eli nimetä yhteensä neljä asukasta kahden sijaan.

Nimeämisten jälkeen käytiin nimeämiskilpailu, jota varten päällikön eli Lauran tuli jakaa asukkaat kolmeen eri joukkueeseen. Lisäksi hänen tehtävänään oli valita kullekin joukkueelle kapteeni. Kilpailun voitti sininen joukkue, johon kuuluivat kapteenina toimineen Miikan lisäksi Karvan, Mathias, Heidi ja Mia. Laura sai päällikön ominaisuudessa valita, ketkä kolme kyseisestä joukkueesta pääsisivät neuvotteluhuoneeseen vaikuttamaan nimeämisten lopputulokseen. Lauran päätöksellä neuvotteluhuoneeseen pääsivät Miikka, Karvan ja Mia.

Salla* Reeo Mathias* Milla* Nabaz* Milena Karvan Heidi Aleksi Tuula Merve Sofia Mia Miikka Laura
Mathias 2 1
Heidi 2 1
Laura 1 2
Merve 1 2
Miikka 2 1
Nabaz 1 2
Reeo 1 2
Milena 2 1
Sofia 2 1
Tuula 2 1 2 1
Mia 2 1
Aleksi 1 2
Salla 1 2
Milla 2 1
Karvan 1 2
10 8 6 6 6 5 4 2 1 0 0 0 0 0 0

* = Häädössä

Viikko 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiemmin tällä viikolla Karvan oli päättänyt lopettaa pelin kesken ja hän poistui torstaina talosta.

Maanantaisen päällikkökilpailun voitti parivaljakko Milena ja Laura, joista asukkaiden oli äänestettävä toinen päälliköksi. Asukkaat päätyivät äänestämään toista viikkoa putkeen päälliköksi Lauran, mikä takasi hänelle immuniteetin tämän viikon nimeämisissä.

Nimeämiskilpailun vuoksi asukkaat jaettiin kahteen eri ryhmään. Ensimmäisen ryhmän kilpailun voitti Mia ja toisen Heidi. Voittajakaksikko pääsi torstai-iltana yhdessä neuvotteluhuoneeseen vaikuttamaan nimeämisten lopputulokseen. Kaksikko päättivät pelastaa Heidin häädöstä ja valitsivat tämän tilalle Reeon.

Mia* Aleksi* Milena* Heidi Reeo* Tuula Milla Miikka Nabaz Sofia Salla Merve Laura
Reeo 1 2
Heidi 2 1
Laura 2 1
Merve 1 2
Miikka 1 2
Nabaz 1 2
Milla 2 1
Milena 1 2
Sofia 2 1
Tuula 2 1
Mia 2 1
Aleksi 2 1
Salla 1 2
9 8 7 6 5 3 1 0 0 0 0 0 0

* = Häädössä

Viikko 6[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidi voitti tämän viikon päällikkökilpailun, joka sai immuniteetin tämän viikon nimeämisiin.

Torstaina käydyn nimeämiskilpailun vei Merve, jonka johdosta hän sai mahdollisuuden vaikuttaa nimeämisten lopputulokseen. Merve valitsi neuvotteluhuoneeseen mukaansa Lauran. Merve ja Laura olivat häätöuhan alla, mutta he päättivät kuitenkin ottaa Merven pois häätöäänestyksestä.

Laura* Salla* Mia* Milla* Merve Reeo Milena Sofia Miikka Nabaz Tuula Heidi
Milla 1 2
Heidi 2 1
Laura 2 1
Merve 2 1
Miikka 2 1
Nabaz 2 1
Reeo 2 1
Milena 2 1
Sofia 1 2
Tuula 2 1
Mia 1 2
Salla 2 1
9 8 4 4 4 3 3 1 0 0 0 0

* = Häädössä

Viikko 7[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän viikon päällikkökilpailun voitti Milena.

Torstaina käytiin valehäätöäänestys, jossa asukkaat joutuivat antamaan nimeämispisteet perusteluineen olohuoneessa toistensa läsnäollessa. Neljä eniten pisteitä saaneet asukkaat joutuivat asukkaiden keskinäiseen häätöäänestykseen. Eniten pisteitä saivat Heidi, Salla, Merve ja Laura ja näistä neljästä eniten pisteitä sai Heidi, joka valehäädettiin talosta.

Perjantaina asukkaat nimesivät toisiaan tuttuun tapaan sunnuntaina tapahtuvaan häätöön. Nimeämiskilpailua ei käyty tällä viikolla vaan talon päälliköllä Milenalla (sekä valehäädetyllä Heidillä) olivat päätösvalta nimeämisten lopputulokseen. Neuvotteluhuoneessa Milena ja Heidi päättivät pelastaa Lauran häätöäänestykseltä ja vaihtaa Nabazin hänen tilalleen.

Salla* Laura Merve* Reeo* Miikka Nabaz* Tuula Mia Sofia Heidi Milena
Salla 1 2
Laura 2 1
Merve 1 2
Miikka 1 2
Nabaz 1 2
Reeo 1 2
Milena 2 1
Sofia 2 1
Tuula 1 2
Mia 1 2
Heidi
10 7 6 6 1 0 0 0 0 0 0

* = Häädössä

Viikko 8[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällä viikolla kaikki olivat häätöäänestyksessä, joka tarkoitti ettei nimeämispisteitä anneta eikä myöskään nimeämiskilpailua käyty. Viimeisen päällikkökilpailun voitti Reeo, joka myös pelastui ainoana häätöäänestyksestä.

Häätöäänestys käynnistyi jo maanantai-iltana. Keskiviikkoillan 26.10. Big Brother Suomi -lähetyksen lopussa kolme sillä hetkellä eniten ääniä saanutta asukasta päästettiin turvaan. Turvaan pääsivät Heidi, Laura, ja Miikka. Lauantai-illan 29.10. lähetyksen lopussa turvaan pääsi vielä kaksi asukasta, Sofia ja Salla.

Näin ollen häätöäänestyksessä olivat lopulta Nabaz, Tuula, Mia ja Milena.

Viikko 9[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän viikon alussa Big Brother -talon väki jaettiin Ylhäisiin ja Alhaisiin, jotka elävät omilla puolillaan taloa. Tiistaina Nabaz ilmoitti muille asukkailla, että jättää pelin kesken ja astuvansa ulos BB-talosta vapaaehtoisesti. Pian ilmoituksen jälkeen, Nabaz poistui talosta.

Tiistaina alkoi myös nimeämiskilpailu, jossa leirit ottivat mittaa toisistaan erilaisten pulmatehtävien parissa. Torstaihin asti jatkuneen tiukan kilpailun voitti lopulta Ylhäinen talo. Palkinnoksi voitostaan Ylhäiset eli Sofia, Heidi, Milena ja Miikka pääsivät päättämään, ketkä joutuvat tämän viikon häätöäänestykseen. Ylhäiset valitsivat häätöäänestykseen Lauran, Sallan ja Sofian. Sofia valitsi itsensä häätöön, koska ei halunnut Mian joutuvan siihen.

Viikko 10[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän viikon nimeämiskilpailu käytiin edellisen viikon tavoin Alhaisten ja Ylhäisten välillä. Nimeämiskilpailu kestää neljä päivää, joista jokaiselle on oma kisansa. Se talo, joka voitti kunkin päivän kilpailun, ansaitsi kuusi nimeämispistettä talon yhteiseen nimeämispistepottiin. Jaossa oli siis kaiken kaikkiaan 24 nimeämispistettä.

Ylhäisen talon asukkaat voittivat 18 nimeämispistettä ja Alhaisen talon kuusi nimeämispistettä. Ansaitut pisteet asukkaat jakoivat oman talonsa kesken jokaisen asukkaan henkilökohtaiseen käyttöön. Pisteet tuli jakaa tasaväkisesti niin, että jokainen asukas saa pisteitä saman verran. Mikäli tasaväkinen jako on mahdotonta, oli asukkaiden itse päätettävä, kenelle ylimääräiset pisteet jaetaan. Jokaisen asukkaan oli saatava vähintään yksi nimeämispiste, eikä pisteitä voi puolittaa.

Ylhäisten Miikalla, Heidillä ja Mialla oli jokaisella jaettavanaan kuusi pistettä. Alhaisten puolella Milenalla ja Reeolla oli annettavana kaksi pistettä molemmilla, sekä Lauralla ja Sallalla yksi piste kummallakin.

Salla* Laura* Milena* Miikka* Heidi Mia Reeo
Heidi 3 3
Laura 1
Miikka 3 3
Reeo 1 1
Milena 1 1
Mia 3 3
Salla 1
6 6 6 3 2 1 0

* = Häädössä

Viikko 11[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällä viikolla asukkaat antoivat toisilleen nimeämispisteitä perinteiseen tapaan niin, että kullakin oli annettavanaan kaksi pistettä yhdelle asukkaalle ja yksi piste toiselle asukkaalle.

Nimeämisten jälkeen torstaina käytiin nimeämiskilpailu, jonka voiton vei Heidi, joka pääsi vaikuttamaan nimeämisten lopputulokseen.

Aiemmasta poiketen Heidi ei kuitenkaan saanut vaihtaa ketään häätöäänestykseen joutunutta toiseen asukkaaseen. Heidille ilmoitettiin päiväkirjahuoneessa, että häätöäänestyksessä ovat Reeo ja hän itse. Hänen tuli valita äänestykseen heidän lisäkseen vielä kolmas asukas.

Näin ollen tällä viikolla häätöäänestyksessä ovat Heidi, Reeo ja Mia.

Reeo* Heidi* Salla Laura Mia* Miikka
Heidi 2 1
Laura 1 2
Miikka 2 1
Reeo 1 2
Mia 1 2
Salla 2 1
4 4 3 3 3 1

* = Häädössä

Viikko 12[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finaaliviikolle päässeet asukkaat saivat tiistaina tietää, että joutuisivat vielä taistelemaan paikastaan finaalissa. Vuorokauden kestäneessä finaalihaasteessa he pääsivät rakentamaan dominopalikoista ratoja, joiden toimivuus testattiin loppukokeessa keskiviikkona iltapäivällä. Loppukokeessa kukin asukas vuorollaan käynnisti oman dominoratansa. Ne kaksi asukasta, joilla oli haasteen loppukokeen päätteeksi eniten pisteitä, olivat turvassa torstain häätöäänestykseltä. Haasteen myötä Miikka ja Laura varmistivat paikkansa finaalissa.

Näin ollen Reeo, Mia ja Salla sen sijaan joutuivat häätöäänestykseen ja yksi heistä jätti talon torstaina.

Keskiviikkohäätö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viikko 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen häätötaistelun tiistai-iltapäivänä voittivat Ruzbeh ja Marko, jotka pääsivät valitsemaan kaksi asukasta, jotka joutuvat Reeon seuraksi häätöäänestykseen. Reeo oli vetänyt itselleen heti kauden avausiltana Kohtalon kahvoista paikan häätöäänestyksessä. Häätöäänestyksessä jokainen asukas antaa yhden äänen asukkaalle, jonka haluaa lähtevän talosta. Jos tilanne päättyy tasan, on voittajilla annettavanaan vielä yksi, ratkaiseva ääni.

Markon ja Ruzbehin suoritus kuitenkin päädyttiin hylkäämään, joten toiseksi tulleet Kirsi ja Daiyana olivat voittaneet kisan ja saivat näin valita kaksi asukasta Reeon lisäksi häätöäänestykseen.

Daiyana Heidi* Kirsi Laura Merve Miikka Nabaz Reeo* Ruzbeh Sofia Tuula Marko*
Daiyana
Heidi 1
Kirsi
Laura 1
Merve 1
Miikka 1
Nabaz 1
Reeo 1
Ruzbeh 1
Sofia 1
Tuula 1
Marko 1
1 0 9

* = Häädössä

Viikko 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uusilla asukkailla, Mialla ja Aleksilla oli salatehtävä, jonka onnistuttuaan he saisivat muodostaa parit häätötaisteluun. Koska salatehtävä oli epäonnistunut, muodosti Big Brother parit häätötaisteluun. Häätötaistelun voitti tällä kertaa lopulta Kirsi ja Reeo, jotka saivat valita kolme asukasta häätöäänestykseen.

Pirkka* Heidi Kirsi Laura Merve* Miikka Nabaz Reeo Ruzbeh Sofia Tuula Aleksi Mia Jerry*
Pirkka 1
Heidi 1
Kirsi
Laura 1
Merve 1
Miikka 1
Nabaz 1
Reeo
Ruzbeh 1
Sofia 1
Tuula 1
Aleksi 1
Mia 1
Jerry 1
11 0 1

* = Häädössä

Viikko 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällä kertaa häätötaistelun voittivat Sofia ja Milena, jotka saivat päättää häätöäänestykseen joutujat, joista jokainen asukas antaa äänensä yhdelle.

Aleksi Heidi Kirsi Laura Merve Miikka Nabaz* Reeo Ruzbeh* Sofia* Tuula Mathias Mia Milena Salla
Aleksi 1
Heidi 1
Kirsi 1
Laura 1
Merve 1
Miikka 1
Nabaz 1
Reeo 1
Ruzbeh 1
Sofia
Tuula 1
Mia 1
Milena
Salla 1
Mathias 1
1 10 2

* = Häädössä